"Een nieuwe Aarde" , het boek van de tijd
 
Uiteraard zijn de bevindingen die ik hieronder beschrijf mijn persoonlijke ervaringen.

"Een nieuwe aarde"van Eckhart Tolle koop je niet zomaar. Ik ben me er zeker van bewus, dat niet iedereen dit boek nu moet lezen. Niets moet, laat ik daar heel duidelijk over zijn. Als je voelt dat je door mijn verhalen tot het boek aangetrokken voelt, dan zou het kunnen zijn dat dit boek ook voor jou bijzonder wordt.
Tijdens het lezen komen 'puzzels' op zijn plaats. Ik herken delen van mij en ook herken ik delen en stukjes waar anderen nog in zitten of hebben gezeten. Hierdoor raak ik nog meer bewust van zeer belangrijke 'ego'stukjes, die je denkpatroon en je volledige 'zijn' helemaal kunnen manipuleren.
 
Een stukje uit het boek:
"Niet reageren op het ego in andere mensen is een van de meest effectieve manieren om niet alleen je eigen ego voorbij te gaan, maar ook het collectieve menselijke ego op te lossen. Maar je kunt alleen in een toestand van niet-reageren verkeren, als je kunt zien dat het gedrag van iemand anders voorkomt uit het ego, als een uiting van de collectieve menselijke stoornis. Als je beseft dat het niet persoonlijk is, verdwijnt de dwang om er zo op te reageren. Door niet op het ego te reageren slaag je er vaak in het normale in andere mensen - dat is het ongecondintioneerde in tegenstelling tot het geconditioneerde bewustzijn - naar voren te halen. Soms moet je praktische maatregelen nemen om jezelf te beschermen tegen diep onbewuste mensen. Dat kun je doen zonder ze tot je vijanden te maken. Je beste bescherming is echer bewust te zijn. Iemand wordt een vijand, als je de onbewustheid die het ego is, persoonlijk maakt. Niet reageren is geen zwakte maar kracht. Een ander woord voor niet reageren is 'vergeven'. Vergeven betekent dat je iets door de vingers ziet, of beter, erdoorheen ziet. Je kijkt door het ego naar de normaliteit die in ieder mens als zijn wezen aanwezig is.Nog een stukje uit het boek: De vreugde van Zijn, het enige ware geluk, kan niet komen door vorm, dat wil zeggen, door iets dat je bezit, een prestatie, persoon of gebeurtenis - door alles wat gebeurt. De vreugde kan niet bij je "komen" - nooit. Ze komt voort uit de vormloze dimensie in je, uit bewustzijn en is dus een met wie je bent".
 
Zo zijn er ontelbare passages, die ik gearceerd hebt, omdat ik het belangrijk vind of herken. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. De cursisten, die Shambhala bij mij komen volgen, krijgen dit boek als 'aanrader'.
 
=====================================================================================================================================
Soul Body Fusion (versmelting van ziel en lichaam)
geeft de lezer een proces om zijn eigen spirituele kracht en licht in het lichaam te integreren. De kracht van het proces is de eenvoud ervan en het feit dat het eenvoudig toepasbaar is bij jezelf en anderen. De lezer zal daadwerkelijk ervaren dat er meer van hun licht en geest in hun cellen binnenkomt. Het boek geeft uitleg over het ontbrekende deel in onze persoonlijke groei - onze heelheid, en geeft inzicht in de mystieke achtergrond en de wetenschap die ons in staat stelt dit nu te doen. De lezer wordt geďnspireerd om zichzelf op een volkomen nieuwe manier te ervaren, en dat heelheid de basis is van gezondheid, rijkdom en geluk.
 
Dit is een praktijkboek dat inspireert tot handelen en verandering, niet tot meer denken. Het resultaat is zelfbekrachtiging en zelfvertrouwen. Het boek vertelt ook over het tot stand komen van het Soul Body Fusion-proces: over ongelofelijke, mystieke reizen, zoals de ontmoeting met de geest van een oeroude Atlantische godin in Malta, spiritueel boeiende en fysiek veeleisende reizen als het beklimmen van de Kilimanjaro. Net als Jonette's eerste boek De Adelaar & De Condor krijgt de lezer het gevoel in gesprek te zijn met een oude vriend en maakt contact met hogere energieën. Een waar verhaal van een onvoorziene spirituele reis Omschrijving: Dit verhaal geeft je de sleutels en de inspiratie om je eigen zielepad te verlichten. Ieder van ons is zo veel meer dan we ons kunnen voorstellen. Dit waargebeurde verhaal neemt je mee op het innerlijk pad van Jonette.
 
Wil je een Soul Body Fusion behandeling ervaren, kijk op mijn pagina "Soul Body Fusion"
 
====================================================================================================================================
 
"De Adelaar & de Condor"
Dit verhaal geeft je de sleutels en de inspiratie om je eigen zielepad te verlichten.
Ieder van ons is zo veel meer dan we ons kunnen voorstellen. Dit waargebeurde verhaal neemt je mee op het innerlijk pad van spirituele initiatie. Het roept indiaanse en Inca mythen op en legendes van het verloren continent Lemurië. In Peru ontdekt de schrijfster dat een sjamaan uit de Andes de tweelingvlam van haar ziel is. Met behulp van zielegidsen en mystieke visioenen brengt ze aloude kennis en spirituele kracht aan het licht. Je zult lachen en huilen en leren.
 
"De Adelaar en de Condor is het universele verhaal van het ontwaken van een moderne medicijnvrouw. Crowley laat licht schijnen op sjamanistische kennis op een manier die zowel meeslepend als toegankelijk is. Haar visionaire manier van vertellen laat zien dat het leven zo veel meer is dan wat je ziet." Lynn Andrews, auteur van Medicine Woman "
 
Met dit boek zet Jonette haar passie voort om mensen naar de uiterste grenzen van menselijk bewustzijn op te tillen. Ze doet dat met gratie en humor zodat je blijft lezen … en glimlachen."
Geoffrey Hoppe, auteur van The Tobias Materials
"Jonette is geen gewoon spiritueel wezen. Ik zag een spiritueel leider nog voor ze me vertelde over haar levensreis. Jonette is een wijze grootmoeder in een jeugdig personage. Ze is uitverkoren – om ons te doen ontwaken, te onderwijzen en te begeleiden op onze ware weg naar de wereld van de toekomst. Haar boek heeft een boodschap voor alle mensen – blank, rood, geel en zwart – en bekrachtigt ieders spirituele reis."
Grand Chief Woableza, Council of Native Spiritual Elders.
Je zult worden geraakt en je ontplooien.
 
===================================================================================================================================
 
"Het Twaalfde Inzicht" 
In 1994 debuteerde James Redfield met De Celestijnse Belofte. De verfilming van het boek kwam in 2006. Nu, ruim vijftien jaar later, is James Redfield terug.

De kalender van de Maya's eindigt op 21 december 2012, wat door velen wordt beschouwd als het einde der tijden. Maar is dat wel zo? In ‘het 12de inzicht' worden de fragmenten van een eeuwenoud mysterieus document ontdekt. In een poging het belang ervan voor het voortbestaan van de mensheid te ontdekken, barst er voor de hoofdpersoon in een race tegen de klok een wereldwijde zoektocht los.James combineert in dit boek groot psychologisch inzicht met eeuwenoude mystieke tradities. Op unieke wijze slaagt hij erin oude wijsheden en spirituele ervaringen persoonlijk en herkenbaar te beschrijven en neemt hij de lezer mee op een spiritueel avontuur dat niemand onberoerd zal laten. ‘Ieder leven heeft een hoger doel…' James verpakt deze boodschap in een prachtig verhaal.

Echt een aanrader om te lezen en zeker voor de Shambhala Eenheid fans!
 
====================================================================================================================================
 "De Jassen-techniek" van Hans de Waard
Voor heel veel mensen is deze techniek nog moeilijk te bevatten. 'Karma' moet je 'doorlopen' en 'dragen' etc. Je kan niet het verleden uitwissen enz.enz. Tja.........als je dit zomaar aanneemt en geen eigen actie's durft te nemen, dan moet je niet klagen maar accepteren. Dat een vrucht lekker is kun je niet geloven, je moet eerst proeven, dus toehappen.
 
Leef in het NU. Ben je nu niet tevreden, verander de situatie. Kun je dit niet, dan moet je het accepteren. Herinneringen raak je niet kwijt, maar het is niet meer nodig om de negatieve emoties die gekoppeld zijn aan de herinneringen, je hele leven met je mee te dragen. Wil je bevrijd worden van alle emotionele balast, durf dan deze stap te zetten. Onderga het en dan zul je merken, wat een 'ruimte' het teruggeeft aan jezef. Je mag en kunt weer zijn wie je werkelijk had kunnen zijn zonder eigen creaties en geprojecteerde creaties.
 
Hans beschrijft uitvoerig de techniek. Er zit een DVD met de geleide stem van Hans waarbij je een paar 'jassen' kunt uittrekken. Hiermee krijg je een tipje van de sluier te zien/ervaren. En voor de mensen die deze techniek al hebben ondergaan, is dit boek een hulpmiddel om restjes balast of nieuwe 'vervuiling' direct aan te pakken
 
====================================================================================================================================
 
"Als de Boeddha zou trouwen"
Geschreven in dezelfde praktische, spirituele, wijze toonzetting als die waarmee Charlotte Kasl haar lezers bediende in het eerste deel van deze reeks, Als de Boeddha zou daten, is dit boek gericht op iedereen die zijn of haar relatie wil bevestigen, verdiepen en/of vernieuwen.
 
Kasl laat zien hoe je levendige, bevredigende en duurzame relaties kunt hebben door middel van aandacht, waarheid en compassie, hoe je met een open geest jezelf en je partner elke dag opnieuw kunt waarnemen. Het huwelijk wordt op die manier een reis die boeddhistische principes met elementen van psychologie en andere spirituele tradities met elkaar verbindt.
Wat mij bijzonder pakt, is dat het gemakkelijk en duidelijk wordt gemaakt hoe je, ondanks de verschillen, liefdevol een duurzame relatie kunt aangaan.
 
Ook hier wordt de ego goed onder de loep gebracht! Een goed vervolg op het boek van Eckhart Tolle 'De nieuwe aarde"
 
 
Afbeelding invoegen   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 Afbeelding invoegen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Afbeelding invoegen
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Afbeelding invoegen
 
 
  
 Afbeelding invoegen
 
 
 
 
 Afbeelding invoegen
.