Ervaringen van cursisten
Wat er tijdens de cursus gebeurt, zal grotendeels afhankelijk zijn van de Reikimaster. Zelfs de manier hoe alles plaats vindt, kan verschillen als gevolg van de traditie waaruit de Reikimaster stamt. Ook hoe de Reikimaster zelf in het leven staat, kan hier een groot aandeel in hebben.

Ervaringen tijdens een initiatie zijn zeer persoonlijk en kan bij elke initiatie verschillen zijn. Overigens reageert iedereen anders op de initiaties en mensen die al ervaring met andere vormen van energiewerk hebben, zullen waarschijnlijk heel anders reageren dan mensen die dergelijke ervaringen niet hebben.
Tijdens een initiatie kan je energie door je handen of zelfs door je hele lichaam voelen. Prikkelingen in de vingers, tintelingen onder de voeten, warmte, mooie levendige kleuren zien, een intens gevoel van liefde en zelfs een aanwezigheid van een overleden dierbare of een geleidegids zijn mogelijkheden.
Stuur per e-mail jouw persoonlijke ervaringen.
Geen Internet, geen nood? Zet je ervaringen op papier en stuur het naar: Van Galenstraat 87, 7311 HE Apeldoorn.
Met jouw toestemming zal ik de ervaringen met- of zonder jouw naam, op deze website plaatsen. Ook voor vragen/ideeën of suggesties, kan je het e-mail adres gebruiken.
Ik dank je alvast namens alle belangstellenden en toekomstige Reiki-beoefenaars.

NOOT: Negatieve uitlatingen over ander Reikimasters (met naam) worden niet op mijn website geplaatst. Heb je een negatieve ervaring gehad en wil je hierover praten of heb je hierover vragen, dan kun je altijd je verhaal naar mij toe sturen.
Ik zal je een antwoord geven en respectvol met jouw gegevens omgaan. Discretie is gewaarborgd.


 Hoi Joan, Met mij gaat alles goed. Iedere dag geef ik mezelf een Reiki behandeling en dat is echt heerlijk! Het was een heel bijzonder weekend .Heb het ervaren als heel compleet en ging met een fijn gevoel naar huis en dat gevoel heb ik nog steeds.
Jou begeleiding heeft vooral aan dat gevoel bijgedragen want die was echt prettig en ook de ruimte. Inmiddels heb ik ook een paar celherinneringen van de Jassentechniek gehad en dat was een hele aparte ervaring. Ook een keer om vier uur in de nacht, een iets minder prettige tijd want daarna kon ik niet meer in slaap komen. Ben er ook nog niet achter of ik alles wel goed transformeer maar dat kan ik dinsdag nog even aan jou vragen.

Groetjes,
Christel Timmermans

heb ik de cursus 1e graad Reiki gedaan bij Joan. Het heeft voor mij een hele tijd geduurd voor ik eindelijk de moed had om deze stap te nemen. Al ongeveer jaar daarvoor had ik de site van Joan bestudeerd en had ik het gevoel dat ik dit moest gaan doen. Zelf mijn man was het ermee eens en heeft een aantal keer gevraagd of ik al had gebeld voor een afspraak. Ik denk dat het idee nog moest rijpen want pas afgelopen mei heb ik contact opgenomen en ben ik langs gegaan voor een kennismaking. Op die avond voelde het al helemaal goed en dat is tijdens de cursus bevestigd. De initiaties waren een bijzondere ervaring. Tijdens de eerste heb ik de energie van Joan zelf ervaren. Deze kwam in een soort van golven over mij heen. Tijdens de tweede had ik de ervaring in de bergen te zijn. Dit was heel fijn, want de bergen zijn voor mij heel speciaal. Als ik daar ben voel ik mij heel ontspannen en rustig. Tijdens de derde zag ik paarse vlakken die tijdens de vierde groter waren en vergezeld door een wit licht.
Ook de gesprekken en het trekken van inzichtkaarten waren erg prettig. Heel raar en toch ook normaal dat de kaarten altijd het goede vertellen. De boodschap die daaruit naar voren kwam was eigenlijk dat ik de juiste stap had genomen, dat ik wat beter voor mijzelf moet zorgen en dat ik beschermd wordt en bijzondere gaven heb. Deze gaven werden ook bevestigd door de paarse kleur tijdens de initiatie en toen we het er op de tweede dag over hadden en Joan zij dat ik er nog wel iets mee zou gaan doen in de toekomst kregen zowel Joan als ik de koude rillingen als een soort bevestiging.
De 21 dagen zijn nu al een week voorbij en in die tijd heb ik een paar mooie ervaringen gehad. Op enig moment in de 2e week twijfelde ik erg aan de kracht van Reiki, ik ben toen heel verdrietig geweest. ’s Avonds in bed heb ik aan mij beschermer gevraagd of hij mij kon helpen met mijn twijfel. De dag daarop in de loop van de middag dacht ik even aan de Reiki vervolgens kreeg ik de ervaring dat mijn handen in de brand stonden. Een betere bevestiging kon ik mij niet wensen. Tijdens de cursus waarschuwde Joan voor de mogelijkheid dat je negatieve ervaringen opnieuw zou kunnen beleven en het daar moeilijk mee zou kunnen hebben. Daar heb ik geen last van gehad, ik denk omdat ik de laatste jaren eigenlijk al veel heb verwerkt. Als ik het zelf nu even niet voel leg ik mij hand bij mijn man op het been, hij zegt dan ‘ja hoor hij doet het wel’ zonder dat ik iets moet vragen. Ook merk ik dat emoties als boosheid en ergernis zachter worden en ik ze veel eerder weer kwijt ben. En ik was gewend altijd een soort van afwezig te zijn (altijd duf in mijn hoofd) dat is ook grotendeels weg en als het toch te erg is kan ik met de ‘leeg hoofd’ greep het weg krijgen. Ook ben ik begonnen mijn oudste hond te behandelen. Hij heeft HD aan zijn linker heup. Ik heb daar al resultaat gezien, na een behandeling loopt hij een periode zonder het zwikje wat hij normaal heeft. Erg fijn om te zien vind ik. Helaas kan ik hem alleen maar ondersteunen een genezing kan er niet komen.
En ik heb mijn man behandeld toen hij een zere rug had door een rare beweging, hij zei dat het hielp.
Ik denk dat op dit moment mijn twijfel en onzekerheid mijn grootste uitdaging zijn om verdeer te groeien, maar dat gaat zeker lukken. Ik denk dat ik nog wel een keer een 2e graad zal doen. Maar hoe snel dat is weet ik nog niet.

Joan heel erg bedankt. En tot ziens.

Caroline


Dag Joan,

Ik ben van nature een zeer onrustig iemand met veel innerlijke angsten voor zaken die over het algemeen misschien nooit zullen plaatsvinden. Daar mijn vader bij jou al voor een eerste en tweedegraad cursus geweest is en ik weet dat hij als persoon enorm veranderd is, vond ik het een goed idee eveneens bij jou langs te komen voor een eerste graad cursus.

Ik ben naar dit weekend gekomen zonder enige verwachtingen, maar stiekem toch met de hoop er iets positiefs te ervaren. Wel, van ’s morgens tot ’s avonds vond ik deze twee dagen uiterst boeiend. We hebben samen met mijn twee medecursisten Daniëlle en Brigit over heel wat onderwerpen kunnen praten. Alles verliep zo vlotjes zonder vooroordelen. Een enorm fijn gevoel was dat.

Vóór de eerste inwijding had ik me toch ietwat innerlijk nerveus gevoeld omdat ik echt niet wist wat ik zou ervaren. Wel, dit was absoluut niet nodig, daar ik het als iets Goddelijks ervaren heb. Het was tijdens elke inwijding een fantastisch rustgevend moment. Toen ik daar met mijn ogen gesloten zat, liet ik me volledig innerlijk gaan op de prachtige muziek en voelde ik me enorm ontspannen. Zeker toen je mijn handen vasthield.

De materie over de chakra’s en de zelfbehandeling of de behandeling naar anderen toe, vond ik zeer boeiend ondanks het feit dat ik nog niet direct alles voel zoals het zou moeten. Ik denk dat ik nog veel moet oefenen en dat het dan wel zal komen.

Joan, ik dank je van harte voor dit prachtige weekend en al wat je me geleerd hebt. Brigit en Daniëlle, jullie wil ik langs deze weg ook bedanken omdat jullie ook zo’n leuke mensen zijn.

Daniëlle (Brussel – België)Wat een bijzonder weekend! Het is raar dat je zonder verwachtingen de cursus in gaat en zoveel ervaart. Ik voel me erg rijk en warm, vol liefde en begrip. Ik ervaar nu al hoe belangeloos sommige dingen zijn. Vooral de rust, het ongedwongenen, is een geweldig cadeau. Tegelijkertijd stel ik mij de vraag of dit gevoel altijd zo zal zijn. Het is moeilijk te geloven dat ik me altijd zo zal voelen. Vragen als: mag ik nu niet meer boos zijn op iemand? Moet ik altijd iedereen vergeven? Moet ik echt overal begrip voor hebben, houden mij bezig. Het leven is nu éénmaal niet zo liefdevol als ik me voel.
Antwoord: De rust zal je blijven houden. Als de rust verstoord wordt, dan zul je zien dat je snel terug in je eigen rust komt. Je weet beter te relatieveren en je raakt niet meer zo snel van slag.
Mag je niet meer boos zijn, iedereen vergeven enz.enz.? Je zult zien dat het vanzelf gaat. Je krijgt door deze liefdevolle energie steeds meer mededogen, zowel naar jezelf als naar de ander toe. En je hebt gelijk, de wereld is nu niet zo liefdevol als jij je voelt. Doordat jij je zo liefdevol voelt, straal je het uit. En jouw directe omgeving, je familie en vrienden zullen dit merken. Ook deze kleine kring is een stukje wereld, dus laat ze dat ervaren. Elke positieve verandering zal eerst bij jezelf moeten beginnen.

Wat ik ook lastig vind is dat het erg moeilijk is om er met mijn omgeving over te praten. Ik kan niet goed verwoorden wat er met mij is gebeurd. Wat ik heb ervaren, gevoeld en vooral gezien! Ik merk dat mensen het toch wat vreemd vinden en er lacherig over doen. Mijn partner vindt het vreemd en weet niet wat hij ermee aan moet, hij ziet wel dat er iets gebeurd (vanmiddag stond hij er onverwachts met z’n neus boven op) maar hij kan geen weerwoord geven. Hij ervaart het immers niet. Er zijn mensen die wel goed luisteren en zeggen dat ze het begrijpen maar ik zie in hun ogen dat ze het eigenlijk niet begrijpen. Het gesprek gaat snel over op andere dingen. Jammer, want ik ben er zo vol van. Tegelijkertijd besef ik me dat het ook iets van mij alleen mag zijn.
Antwoord: Jouw laatste zin hier boven is heel erg belangrijk! Je mag zijn wie je bent! Je zult heus wel familie/vrienden/kennissen vinden, die zich zullen interesseren. Als jij het voorbeeld bent van positieve veranderingen, dan gaan mensen zich afvragen waarom e.e.a. is veranderd.
En je moet leren met je enthousiasme om te gaan. Dit is ook een leerproces. Je vertelt voorzichtig wat mensen aan kunnen en je merkt gauw genoeg als je stoppen moet. Niet iedereen kan direct met jouw groeiproces meegaan, het is niet gemakkelijk als je niet zover bent. Hilversum 1 is nu eenmaal geen Hilversum 3 en zal het ook niet gauw worden!

Vooral wat betreft de, wat ik de technische kant noem, is iets waarvan ik denk: ben ik dat? Kan ik dat echt? Gisteravond (zondag 8 mei) lag ik in bed en gaf mijzelf een behandeling. Nadat ik de kommetjes op mijn ogen had gehad en mijn handen op mijn slapen had voelde ik een enorme warmte in mijn maag (3de chakra). Ik schrok er een beetje van en dacht eerst dat ik het mij inbeelden. De warmte bleef en ik wist dat het waar was, dat ik dit deed. Het vreemde is dat toen ik mijn hand erop legde de warmte er niet meer was. Ik voelde niets. Toen ik vanmorgen wakker werd al ik wel wat last van mijn maag. Ik heb toen onder de douche mijn handen er weer opgelegd (ik voelde niets bijzonders) en later was het weg. Ik twijfel dan wel of het gewoon is verdwenen of heb ik dat gedaan? Jullie zien dat het vertouwen nog moet komen.
Antwoord: Het vertrouwen zal groeien maar wees alert, ook hierin zal je soms ‘getest’ worden. Dus misschien maak je een moment mee dat Reiki niet zal doen wat jij verwacht hebt. Denk dan niet direct, dat het ‘weg’ is of dat het jou niet meer lukt. Soms mag je niet ‘helpen’, soms moet de ontvanger het gewoon mee maken. Dit zijn dan de lessen van zowel de ontvanger als jij die via jouw handen Reiki mag laten doorstromen.

Ik merk dat ik bij mijn kinderen, mijzelf heel erg moet inhouden om geen handen neer te leggen. Als ze moe en/of verdrietig zijn voel ik een bijna onweerstaanbaar gevoel om mijn handen te gebruiken. Het is een heel erg sterk oergevoel om het wel te doen. Ik kan me inhouden omdat ik me bewust ben dat het alleen in uiterste noodgevallen mag. Het kost me wel veel energie en het voelt tegen natuurlijk. Hebben jullie dit ook?
Antwoord: Ik heb niet gezegd dat je jouw kinderen of jouw echtgenoot niet mag knuffelen of aanraken! Stel je voor, dit wil ik niet op mijn geweten hebben! Het is beter om deze 21 dagen niet bewust Reiki aan een ander te geven, dus ook niet bewust Reiki geven aan jouw kinderen of aan jouw man. In noodsituaties laat ik het aan jouw gevoel over.

Vanmiddag heb ik het wel gedaan bij een ander kindje.
S. onze jongste dochter heeft haar kinderfeestje gevierd in een groot kinderspeelpaleis. We hadden zeven kinderen bij ons. Na een kwartier kwam er een kindje, dat met ons mee was, in een botsing met een ander kindje. A. had een enorme, echt een enorme, bloedneus en was vreselijk overstuur. Mijn man, ontfermende zich direct over de bloedneus (bedrijfshulpverlener) en automatisch gingen mijn handen naar de 3de chakra voor en achter. Ik deed het automatisch. Ik voelde haar hartje bonken en in een tijd van nog geen minuut was A. rustig. Ze kon direct vertellen wat er was gebeurd en onderging zonder angst het stoppen van de bloedneus. Later vroeg ik achteloos aan mijn man "vond jij ook dat A. zo snel rustig was?” Hij vond dit ook verbazingwekkend en ik vertelde hem wat ik had gedaan. Wij waren beide onder de indruk. Ik vind na deze ervaring dat ik wel zo snel mogelijk de kwalen en de handelingen die je daarbij kan gebruiken moet bestuderen. Als ik meer ervaren was geweest, had ik het bloeden misschien ook eerder kunnen stoppen.
Antwoord: Dit is nu een voorbeeld van een ‘wondertje”. Prachtig om het zo te mogen ervaren! Je zult zien, dat je nog meer van deze wondertjes zult ervaren. Dit heeft de mens nodig om het vertrouwen te krijgen.

Ik sta te kijken wat een verhaal ik alweer geschreven heb, ik heb nog wel een vraag aan Joan, Als je op bed jezelf een behandeling geeft en je wil verder naar beneden dan je armen lang zijn, b.v. je knieën, mag je dan één been optillen? Ik ben dan niet meer volledig geaard!
Antwoord: Je mag 1 been optillen, maar het is gemakkelijker om in bed te gaan zitten, als je je benen en voeten een behandeling geven wil. Je hebt je toch al voor die tijd geaard?

Nou lieve mensen ik heb al veel verteld, ik hoop dat ik, ook in jullie ervaringen mag meedelen. Het hoeft natuurlijk niet zo snel als mij als jullie minder behoefte voelen.

Heel veel liefde en REIKI voelerij!!

Danielle

 
Lieve Joan,

Hierbij mijn ervaringen met de geweldige Reiki-inwijdingen.
Reiki 1 

Een bijzonder weekend waarin we o.a. informatie van Reiki hebben doorgenomen (syllabus), handposities hebben geoefend en elkaar hebben behandeld. Heel interessant om dit mee te maken en ervaringen van anderen te horen. Mijn beleving van de initiaties waren als volgt:

1. Bij de eerste initiatie was ik best gespannen, mijn hart bonkte en ik kon mijn ogen niet ontspannen dicht houden. Eerst zag ik niets maar op een gegeven moment werd alles paars/violet. Ook kreeg ik een heel blij gevoel, ik kreeg bijna de slappe lach. Toen Joan mijn handen vasthield werden ze gloeiend heet, een kort moment werden ze koud. Mijn voeten tintelden een beetje. Toen Joan in mijn handen blies zag ik boven in het midden de kleur wit en iets roze.
2. Bij de tweede initiatie zag ik ook de kleur violet, alleen dit keer was het niet een geheel vak, er zat ook zwart bij en later een beetje geel/bruinig. Ik zag een hart, een groot hart, in de kleur violet. Daarna zag ik een bloem volgens mij maar het was niet heel erg duidelijk. Op een gegeven moment zag ik een zwartkleurige persoon (leek op een monnik) die een gebaar maakte van ‘kom maar’. Joan zei dat het kan zijn dat ik óf pas geleden op de proef ben gesteld óf in de toekomst op de proef kan worden gesteld. Dan moet ik op basis van mijn gevoel beslissen wat de juiste beslissing is. Die witte kleur in het midden boven (met blazen) had ik nu ook weer. Mijn handen werden dit keer minder warm. Joan heeft ook nog de handen op mijn schouders gelegd. Ik voelde zelf niet zoveel maar Joan voelde dat ik misschien meer last zou hebben van mijn linkerkant (haar hand werd links warmer dan rechts). Dit klopte inderdaad.
3. Dit keer heb ik niet zoveel gezien. Ik zag wel de kleur paars en ook iets zwart. Verder had ik een heel ontspannen warm gevoel in mijn nek en mijn schouderbladen. Toen Joan blies zag ik weer de lichte kleuren in het midden.
4. – helaas heb ik hierover niets opgeschreven, waardoor ik het niet meer weet –

 

Reiki 2 
Deze dag was voor mij ook heel bijzonder. Bij aanvang hebben we met elkaar kennis gemaakt en ervaringen e.d. uitgewisseld onder het genot van een kop thee en een koek. Een goed begin van de dag. Daarna deden we een korte meditatie, heerlijk om eerst zo nog meer te ontspannen.

We kregen de syllabus uitgereikt en namen het door. Daarna hebben we van Joan een mooie envelop/kaart gekregen met de symbolen daarop, toch handig dat we nog eens kunnen spieken . Daarna zijn we gaan oefenen met het tekenen van de symbolen. Tot onze verbazing lukte dat aardig. Ook de mantra’s gingen we proberen te onthouden. Dit vond ik allemaal erg interessant!

Toen was het dan eindelijk zover; de inwijding. De ruimte was heel mooi en rustgevend, ik mocht op een stoel plaatsnemen. Ik heb mijn ogen dicht gedaan, net zoals bij Reiki 1. Ik ervaarde een gevoel van rust (toen ik plaatsnam bonkte mijn hart, dat was snel verdwenen). Ik voelde warmte langs mijn ruggengraat en nek en zag de kleuren paars en geel. Op een gegeven moment had ik het gevoel dat Joan mij heen-en-weer wiegde, bij navraag was dit niet zo, een spirituele ervaring die mij niet onbekend is. Werd er wel blij van. Tot slot voelde ik een koude luchtstroom, Joan gaf later aan dat ze een aanwezigheid voelde. Dat gevoel had ik er zelf ook bij. Een fijn gevoel dat ‘iemand’ erbij aanwezig wilde zijn… Na de inwijding voelde ik mijzelf niet blij, een beetje verdrietig. Joan gaf aan dat het kan zijn dat ik nog iets moet verwerken & dat zou best kunnen kloppen. Met Reiki 2 zijn er gelukkig voldoende mogelijkheden om dit te behandelen. We kregen van Joan een boeddhabeeldje uit Thailand die ook bij de inwijding aanwezig was geweest. Heel bijzonder voor mij.

Na de inwijding en een korte meditatie mochten we (1) iemand behandelen op afstand waarvan we wisten dat diegene het wel wilde ontvangen en (2) iemand kort behandelen waarvan we dachten dat die persoon het niet zou willen ontvangen, om het gevoel te herkennen wanneer iemand geen Reiki wil ontvangen. Ik had ervaren dat de eerste persoon erg moe was en een beetje blij. Tevens kreeg ik hoofdpijn, maar ik dacht dat de hoofdpijn van mij was. Bij navraag had ze een heel moe gevoel in haar benen en hoofdpijn. Het klopte dus niet helemaal, maar globaal gezien ‘moe’ en ‘hoofdpijn’ klopte wel. Bij de tweede persoon werd de behandeling niet geblokkeerd tot mijn verrassing. Op zielsniveau wil ze blijkbaar wel Reiki ontvangen… Of ze er iets van gemerkt heeft wil ik nog informeren. Fijn om dit meegemaakt te hebben.

Toen was het tijd voor de uitreiking van het certificaat. We kregen van Joan wierook in een rozengeur erbij. Altijd heerlijk.

Het was een fijne dag! Nu maar flink oefenen met de symbolen!

Joan hartstikke bedankt voor de fijne
Reiki-inwijdingen en de begeleiding die je erbij geeft!

Hartelijke groet,
Natasja

 

Hallo Joan ,

Met deze nogmaals mijn dank voor je liefdevolle aandacht, uitleg en je inzet voor ieder van ons tijdens de inwijding in de Tweede Graad Reiki, het is voor mij en waarschijnlijk voor ons allen, een onvergetelijke dag geworden, een stap verder op onze spirituele weg, een leerrijke dag, die in een aangename en respectvolle sfeer voorbij gevlogen is.

Voor de inwijding, heb je ons een syllabus gegeven ter verduidelijking van de cursus en als naslagwerk; dit weekend heb ik eens speciale aandacht besteed aan de uitleg die je geeft over de vijf spirituele wetten van Mikao Usui.

Jouw uitleg vind ik volledig, eerst behandel je de tijdsgeest in Japan waarin M. Usui leefde, wat wij westerlingen niet altijd aan voelen, vervolgens de verduidelijking over zijn gebruikte bewoording en dan leg je bij iedere spirituele wet uit hoe we die zouden moeten interpreteren en kunnen integreren in ons dagelijkse leven, het is werkelijk een duidelijk antwoord op alle vragen die aan bod komen als men de vijf spirituele wetten van M. Usui leest.

Ook aan "de verantwoordelijkheid" in het leven van ieder mens is veel aandacht besteed en ik vind je uitleg zeer compleet. De syllabus is een pareltje en bevat een schat aan informatie voor jouw cursisten en hoe om te gaan met Reiki in het dagelijkse leven.

Dus nu maar toepassen!

Vriendelijke groeten

Raph (Belgie)

 
Hallo Joan,

Hier alvast een klein verhaaltje voor op je site en je mag gerust mijn naam erbij zetten als je wilt.
Voor mij was die keus niet zo moeilijk. Ik zocht een reiki master in gelderland op reiki.pagina.nl. De eerste Reiki master die ik daar tegenkwam was Joan.
Toen ik daar las dat ze in apeldoorn cursus gaf, was het duidelijk. De site van Joan sprak me erg aan, ik had er een goed gevoel bij. Dus de afspraak was zo gemaakt.

Het weekend was voor mij een openbaring, ook heel ontspannen, met veel persoonlijke aandacht. Ik kijk nog steeds terug op een heel fijn weekend.
Ik vind het nog steeds vreemd, ik weet niet hoe het kan........maar het werkt !

Joan bedankt !!


Ik heb nog wel een vraag voor je. Ik merk dat ik niet lang erg geconcentreerd ben tijdens een zelfbehandeling, maakt het wat uit als ik de behandeling opsplits in twee keer, of is het beter om het in een keer af te maken ?

Groetjes Jelle van Hal
Eerste Graad 

 
Dag Joan,

Je vraagt mij wat me heeft doen beslissen jou als reiki master te kiezen alhoewel ik op 250 km bij je vandaan woon !
Op mijn zoektocht naar inlichtingen over reiki ( wat is dat nu eigenlijk? ) ben ik als vanzelf sprekend op jou webside terecht gekomen , ( toeval ,die geen toeval is ! )en bij het lezen van je profiel herkende ik veel van me zelf en dat heeft de doorslag gegeven om meer inlichtingen te vragen ,in een van je eerste antwoorden heb je mij gezegd dat ik je i p v. U , met" je "mocht aanspreken en dat je enkel de Master bent op de moment van de inwijdingen ,en dat we verder vrienschappelijk en respectvol met elkaar konden omgaan , wat het voorbije weekend bewezen heeft . Ik heb wel in mijn omtrek gezocht naar een Reiki Master maar het wilde niet vlotten en dat heb ik als een noemt het, een vingerwijzing ,gezien dat ik naar Apeldoorn moest komen

Nu ik de initiaties het voorbije weekend ontvangen heb weet ik dat het de juiste beslissing is geweest

Bij deze nog vele groeten en tot weldra
Raph (Brussel-België)

Eerste Graad 

Brussel

 
Dag Joan,

Ik ben 65 jaar en sinds mijn 38e jaar bezig (de processie van Echternacht !!) met mijn spirituele ontwikkeling. Zeg maar op zoek naar het zelf, daarbij geholpen door boeken en omstandigheden die mijn weg kruizen en mij wijzer maken. - DE KRACHT VAN HET NU- is zowat mijn bijbel geworden.

Ik ben altijd al nieuwgierig geweest naar healing (misschien is dat niet voor mij weggelegd, hoor). Verleden week vond ik toevallig een boekje over Reiki en zo ben ik gaan zoeken op het internet naar meer en ben ik op uw website gekomen. Ik heb uw cv en uw levensopvattingen gelezen . Het was of ik mijn eigen weg en kijk op het leven las en daarom dus deze email. Woonachtig bij Brussel zoek ik om praktische redenen een Reikimaster met uw levensbenaderingen en mentaliteit in België . Kan u mij aan een adres helpen? Want als ik aan de inwijdingen en oefenavonden wil deelnemen, dan lijkt mij waarschijnlijk dat Apeldoorn toch te ver is. Of bekijkt u dat anders ?

Met vriendelijke groeten

Raph  (Brussel-België)

 
Hallo lieve Joan,

Wil nog even een opmerking maken over je website.Hij ziet er rustgevend uit en de Tibetaanse muziek is erg mooi gezongen.Alleen de zogenaamde bezoekersteller werkt niet meer volgens mij. Zou je ook een gastenboek willen plaatsen? Dan kan ik ook een liefdevolle opmerking voor je schrijven. Mijn ervaring als cursist is ook een zeer positieve en vind en vond je een bijzondere vrouw die integer is en liefdevol met mensen omgaat.

De Reiki 1 cursus heb ik uit pure nieuwsgierigheid gedaan bij jou, omdat ik voor mijn gevoel een sterkere genezingskracht als magnetiseur al in mijn leven heb ontvangen. De initering ging met veel warmte en tintelingen gepaard en zag zelfs een mooi wit licht in de kamer aanwezig. De cursus was even heftig toen een medecursiste bezeten bleek te zijn van entiteiten. Dit was een ervaring die ik niet gauw zal vergeten. Je mag de tekst van hierboven wel plaatsen op je website als ervaring cursisten. Dat je nog vele mensen mag initiëren in de Universele Reiki Kracht, want hoe meer mensen genezingskrachten naar de aarde trekken, hoe sneller er innerlijke genezing en spirituele groei in onze mensenmaatschappij gaat plaats vinden.

Met vriendelijke groet,


Harry Streppel
Praktijk Magnetiseur/ psychologisch adviseur

 
Sinds 1987 heb ik Reiki 2 en daarna nog: Touch for health, edelsteentherapie, Bach flower, Egyptian Healing, Paranormaal genezer enz. enz. Ik heb lang een eigen praktijk gehad, maar nu in ruste! Mijn laatste Reike Behandeling gegeven in 1997 in Sri Lanka. Reiki heeft mijn leven rijker, sterker en groter gemaakt. Ben met het Bhoedisme in aanraking gekomen in Sri Lanka en daarna in Thailand. Daar heb ik mijn hart verloren aan de cultuur, de schoonheid van het land en de mensen. Komt dit door Reike? Ik denk mede door en het openstellen van (jezelf). Reiki is onbewust een deel van mij en mijn leven geworden.

met warme groeten.

Tim Jongerden

 

Na bijna een jaar na mijn eerste graad, ben ik bij Joan voor Reiki II geweest. Vorige keer was ik alleen; nu was ik met Janny en Ries. Janny ken ik via mijn werk en is echt mijn reiki-maatje.gewoon mijn maatje. Eerst een momentje van rust en meditatie. Dat ben ik niet gewend; ik houd me daar nooit zo mee bezig, maar zo in deze sfeer, contact voelen met al die Reiki, dat was heel rustgevend..
Om elkaar wat beter te leren kennen, hebben we eerst een kennismakings-rondje gedaan. Vertellen wie en wat je bent en natuurlijk over Reiki. Waarom kies je voor zoiets; wat zijn je ervaringen tot nu toe?? Ontzettend leuk om dit ook eens van anderen te horen, maar ook om het aan mensen te vertellen die precies snappen wat je bedoelt..
Het belangrijkste, vind ik, van Reiki II, zijn de symbolen. Alleen al als je er naar kijkt, straalt het al iets uit. Kracht, rust, liefde. Als je je zo voor het eerst ziet, ziet het er erg ingewikkeld uit. Maar Joan heeft voor ons persoonlijk een enveloppe gemaakt, met een kaart erin waar deze symbolen opstaan. Met erbij, hoe ze getekend worden. Al direct merkte ik dat dit heel speciaal was, niets geheimzinnigs. Maar heel krachtig en duidelijk voor degene die zich ervoor interesseert.
Stukje voor stukje leer je hoe je ze moet tekenen en hoe je het uitspreekt. Maar Joan begeleidt dat heel goed en rustig. Omdat je met z'n vieren bent, is er alle ruimte en tijd voor vragen en gesprekjes. Heel ontspannen.
Al werden we wel iets meer gespannen toen het tijd werd voor de inwijding. De ceremonie van Reiki I werd herhaald, één keer maar (bij Reiki I bestaat het uit vier keer), maar het duurde ook langer. Als je plaatsneemt op de stoel, begint ze niet eerder dan dat jij het aangeeft. Toen ik ging zitten, bonste mijn hart echt in mijn keel. Ik wilde dat eerst rustig hebben, voordat Joan zou gaan beginnen. Voor mijn gevoel duurde dat echt uren... De symbolen die ik net geleerd had, herkende ik in de bewegingen van Joan.
Ik merkte niet zoals de vorige keer, mooie, felle lichten/kleuren. Ik zat alleen als een steen op de stoel. Ik leek wel verkrampt. Mijn voeten in de vloer verzonken; mijn handen aan elkaar geplakt. Maar toen Joan klaar was, verdween dat als sneeuw voor de zon.
Eenmaal weer terug bij de anderen, praat je daar natuurlijk over na. En je wilt het natuurlijk gelijk in de praktijk brengen. Dus ieder in z'n eigen tempo, met de aanwijzingen van Joan. Ik zou mijn moeder op afstand gaan behandelen. De symbolen in gedachten tekenen, zachtjes spreken, de handen in elkaar gevouwen, haar naam zeggen. En heel langzaam versmolten mijn handen. Ik kreeg ze niet van elkaar...Heel apart. Maar helaas, bij navraag, bleek dat mijn moeder er ogenschijnlijk niets van heeft gemerkt.

En nu? Ruim 3 maanden verder.. moet ik eerlijk bekennen dat ik nog niemand heb behandeld. Maar ik bemerk bij mezelf een hele grote en belangrijke ervaring: ik ben rustiger geworden, kan alles veel beter relativeren. Voorbeeldje. Op een regenachtige dag fietste voor mij een vrouw met een papieren tas. Die werd natuurlijk nat en de tas scheurde. Alle boodschappen op de vloer en zat zowat met mijn fiets bovenop de hare. Vóór Reiki had ik er werkelijk de grootst mogelijke problemen van gemaakt, ik had het haar echt heel moeilijk gemaakt. Nee, nu stapte ik af. Ik had een plastic tas in mijn eigen tas zitten en die heb ik haar gegeven. Ik heb haar geholpen de boodschappen op te rapen en ben weer verder gefietst. Zonder ook maar een greintje agressie.
En dat voelt goed. Kan toeval zijn, maar dat is het voor mij niet.
Ik kan beter luisteren, ben rustiger. En niet alleen ik; Janny, mijn maatje, zij merkt precies hetzelfde bij zichzelf.
En al ís het Reiki of puur toeval: het is een hele goede ontwikkeling en daar ben Joan ontzettend dankbaar voor."

Joan, dikke zoen, je bent de beste.

Heel veel liefs van Chantal

 

"Op een paranormaal-beurs kwam ik voor het eerst echt in aanraking met Reiki. De mensen die de voorlichting gaven maakten me enthousiast EN nieuwsgierig. Thuis heb ik eerst verschillende Reiki-masters gebeld. Maar óf het was te ver weg van mijn huis, óf het was te duur, óf het klikte simpelweg niet. Maar toen ik Joan aan de telefoon had, begonnen mijn handen als vanzelf te tintelen en werden ze warm. We hadden een zeer prettig gesprek en ik besloot om bij Joan Reiki te gaan leren.

In een weekend leerde Joan me de handgrepen, legde van alles uit en, heel belangrijk, ze luisterde. Naar mijn verhalen, struikelblokken in het leven en de ervaringen die ik had tijdens de inwijdingen. En die waren zeer indrukkwekkend !! Tijdens het ritueel dat Joan uitvoerde voor de inwijding zag ik allemaal felle lichten. Wit en geel, violet, paars en roze. Ik vond het eerst een beetje eng maar al gauw kwam er een soort van rust over me. Gelukkig kon ik het er met Joan uitgebreid over hebben.Hoofdzakelijk 'behandel' ik mezelf. Dat gaat automatisch. Iets simpels als mijn hand op mijn been levert al energie. Maar ook anderen merken wel degelijk iets. Eén van de mooiste ervaringen die ik had was met een vriendin. Ze was zwanger van haar tweede kindje en ze zag best wel op tegen de bevalling. Toen ze nog één week moest, lag het kindje nog steeds niet ingedaald en het leek erop alsof de baby met een keizersnede zou moeten komen. Maar ik heb haar uitgenodigd voor een behandeling. Ik heb haar eerst een beetje rust gegeven, met een muziekje op de achtergrond. En daarna heb ik mijn handen op haar onderbuik gelegd. Na ruim een half uur 'voelde' ik dat het genoeg was. Mijn vriendin was helemaal tot rust gekomen. Een uurtje later belde ze helemaal blij op: het kindje lag ingedaald ! Helaas is het toch nog een keizersnede geworden, omdat de bevalling niet wilde vlotten, maar ze was tenminste lekker ontspannen. Ze had de muziek meegenomen waar zij op tot rust kwam. En het is een gezonde dochter !!

Ook merk ik zelf dat ik veel beter slaap; kleine pijntjes hier en daar kan ik wegnemen en ervaring, goed of slecht, kan ik sneller een plaats geven in mijn leven. En bovenal: ik kan iets betekenen voor andere mensen.Straks ga ik bij Joan de 2e graad doen, ik kijk er nu al naar uit !!"

Chantal Haan,
Apeldoorn

 

Hierbij mijn ervaringen tijdens de initiatie voor Reiki 1e graad. Ik heb (nog) niet de behoefte om mijn ervaringen te delen met anderen. Mijn naam hoeft dan ook niet onder het stukje vermeld te worden. Toch wil ik wel een bijdrage doen voor diegene die wel de behoefte of interesse hebben.

Ik kende Joan eigenlijk oppervlakkig doordat mijn dochter verkering heeft gehad met haar zoon. Ik heb eigenlijk altijd wel interesse gehad in spirituele zaken. Dus via mijn dochter en haar zoon ben ik in eerste instantie meer te weten gekomen over Reiki en Joan. Wat me tijdens de eerste ontmoeting direct opviel was de warme en integere uitstraling van Joan. Bij veel dingen ga ik op mijn intuitie af en dit voelde voor mij goed aan. Ik heb mezelf opgegeven om andere mensen te kunnen helpen. In eerste instantie mijn eigen gezin en in de toekomst mogelijk anderen. Je zult wel denken: En jezelf dan? Ja, daar kwam ik dus pas tijdens de initiatie achter. Zoals zo vaak kwam ik voor een dilemma te staan. In het weekend van de initiatie werd het zoontje van mijn broer gedoopt. Ik heb voor de initiatie gekozen. Achteraf gezien ben ik hier heel blij om. De initiatie duurde twee dagen. Bij de inwijdingen zag ik telkens een blauw licht waarbij telkens gele ballen op me afkwamen. Ik vond het een aparte ervaring. Meer het gevoel van het overkomt je en je laat het gebeuren. Naast de inwijdingen hebben we drie soorten kaarten (inzicht- en engelen, de andere weet ik niet meer) getrokken. Dit was voor mij veel verrassender eigenlijk dan de inwijding. Zoals ik eigenlijk al zij heb ik het over me heen laten komen. Het trekken van de kaarten was voor mij veel verrassender omdat het precies mijn gevoel weergaf op dat moment. Een kaart gaf het woord balans. Ik was niet in balans en ben nu nog steeds op zoek naar balans. Ik denk dat iedereen altijd zijn balans blijft zoeken. De andere kaart gaf de zin "twijfel niet aan het goddelijke". Ik ben katholiek opgevoed. Ik heb er alleen altijd moeite mee gehad dat mensen het ene geloof beter vinden dan de ander. Er is toch maar een God, Allah of wat dan ook. Verder begreep ik op dat moment nog niet waarom bepaalde zaken op aarde gebeuren. Bijvoorbeeld: kinderen die op zeer jonge leeftijd doodgaan of gehandicapt ter wereld komen. Waarom er armoede is enzovoort. Verder heb ik altijd met vragen gezeten over wat het doel is van de mensen op aarde. Dat maakt je aan het twijfelen aan het goddelijke, het goede. De laatste kaart zei zoiets van - als je liefde geeft, geef dan onvoorwaardelijke liefde. Ook dit bericht was toepasselijk. Bij alle dingen die ik deed verwachte ik eigenlijk altijd iets terug. Niet in materiele zin, maar meer een stukje waardering. Het begrip - onvoorwaardelijke liefde - wordt mij steeds duidelijker. De initiatie in combinatie met het trekken van de inzichtkaarten hebben mij geholpen tot dat wat ik nu ben. Het geeft je een richting. Ik wens iedereen veel liefde en wijsheid toe.

Een Reiki Eerste Graad-cursist.
 

Mijn Reiki verhaal begint eind april toen mijn paragnoste (Rietje van Zeist) mij vertelde dat het tijd wordt om Reiki te gaan doen. Ik kwam al een tijdje bij haar i.v.m. erg veel pijn op mijn borst, het blijkt dat ik last heb van het syndroom van Tietze wat zoiets is al een erg langdurige ontsteking tussen borstkast en borstbeen. Dit maakte mij erg angstig omdat de symptomen soms zodanig zijn dat je het gevoel hebt een infarct te krijgen.

Deze angst werd zo intens dat ze mij doorverwees naar Joan. Ook blijk ik paranormale gaven te bezitten en vertelde ze me dat Reiki me daarbij zou kunnen helpen.

Ik heb dezelfde dag nog contact met Joan gezocht en ik had meteen een erg goed gevoel bij haar. Mijn eerste inwijding kreeg ik vrijdag 23 mei, de tweede een dag later en zondags de derde en vierde. Ik mag wel zeggen dat ik het geluk had de enige cursist te zijn en dus alles kon vragen wat ik wilde weten over Reiki. Joan was erg duidelijk in haar uitleg ik heb haar compleet leeg geplugd geloof ik J.

Bij mijn inwijdingen wist ik eerst totaal niet wat ik ervan moest vinden, ik had wel visioenen maar wist me hier geen raad mee, maar inmiddels mede dankzij Joan, Rietje en een vriendin weet ik wat ze betekenen.

Hieronder zal ik mijn belevenis tijdens de inwijdingen vertellen:

  1. De eerste was natuurlijk helemaal nieuw omdat je niet weet wat je te wachten staat. Ik sloot  bij de inwijdingen mijn ogen en toen Joan begon kreeg ik voornamelijk de zee te zien.
  2. Bij de tweede kreeg ik een grote plas water in een grot te zien. Dat ik zoveel water zag schijnt dus te maken hebben met de stromingen omdat water stroomt.
  3. Bij de derde had ik niet echt iets gezien buiten misschien een licht die van links naar rechts mijn gezichtsveld binnen kwam maar ik weet niet zeker of dit met de Reiki te maken had of dat mijn pupillen aan het focussen waren.
  4. De vierde was ook erg indrukwekkend, hier zag ik een berg, volgens Rietje betekende dit dat ik daar te vast op stond met m’n gedachten en nu moet afdalen wat ook gebeurde in die visioen. Tevens zag ik een lotusbloem steeds op me afkomen, het grappige daarvan was dat het dezelfde lotus is als op Joan’s logo die ik op m’n diploma voor het eerst zag. Ook voelde ik bij deze laatste inwijding voor het eerst mijn aura vol met energie lopen. Dit was echt een geweldig gevoel.

Reiki heeft mij inmiddels al aardig over de angsten heen geholpen. De pijn op m’n borst is er nog wel maar ik weet dat door de rust die Reiki mij geeft dit niet al te lang meer zal duren. Ik voel dat er een gevecht  is tussen de Reiki en de pijn en ik weet dat de Reiki dit gaat winnen.
Ik heb inmiddels ook al een paar mensen mogen helpen waaronder mijn vrouw die zware hoofdpijn had en die verdwenen was nadat ik haar Reiki heb gegeven.
Mijn dochtertje Marieke van drie pakt nu steeds mijn hand om pijn weg te halen als ze iets heeft. Als ik zelf ergens last van heb dan legt ze ook haar handen bij mij op en dan kun je inderdaad voelen dat kinderen deze gave al hebben.
Mijn zoontje Vincent van 10 maanden was uit z’n bedje gevallen waarbij ik direct mijn handen bij hem oplegde en hij was binnen enkele ogenblikken weer rustig.

Dit zijn toch allemaal geweldige kleine wondertjes, niet waar ?

                                                                           Oscar Dobber