BLOG

Zoektocht start - zondag 12 juni 2016

Zoektocht start
Iedereen die de intentie heeft om anderen met energie te helpen, begint met het zoeken naar antwoorden.
Een zoektocht start en je gaat overal surfen op internet, Google, op zoek naar informatie die jou verder helpt.
Een deel van de zoektocht heb ik hieronder in een overzichtje verzameld. De minimale ruimte geeft mij de uitdaging om het meest nodige te verwoorden.Misschien helpt het jou of ken je anderen die met dit overzichtje geholpen worden. Je bent vrij om het te delen.
Er zijn verschillende manieren en vormen om met energie te werken. Massages (bijvoorbeeld) helpen en sluizen de energieŽn door de energiebanen. Soul Body Fusion e.a. doen dat op een andere manier. Dat geldt ook voor de diverse manieren van energie-overdracht, een healing.

Lees het hele bericht >
Een 'SPONS' ? - woensdag 1 juni 2016
Reacties:4

JA, ik ben een grote 'spons' als ik mij niet bescherm! Jij ook? Ik weet dat ik zeer gevoelig ben, dat ik alles 'oppik/opvang' en heel veel voel. Van TV-beelden kan ik 'van slag' raken, verdriet in een film zorgen voor tranen, bij harde woorden/uitspraken voel ik steken in mijn maag, van heftige foto's word ik misselijk etc. etc. Ook word ik accuut misselijk en raakt mijn maag van streek als iemand in mijn directe omgeving energetisch onzuiver is. Zomaar vanuit het niets, geen aanwijsbare redenen, word ik emotioneel, verdrietig of abnormaal onrustig als ik mij niet bescherm.

Lees het hele bericht >
1. Stuit-chakra - dinsdag 24 mei 2016
Reacties:1

Weet je dat de stuit-,basis-, of wortel-chakra de belangrijkste chakra is?
De stuit-chakra heeft de krachtigste verbinding met de aarde energie. Hier zit het geestelijk geheugen en de basis van al het leven. Als je stuit-chakra goed werkt, ga je gemakkelijk op je doelen af en ben je zeker van jezelf. Je vertrouwt op alles wat je mee moet maken, je trekt daar de lessen uit en je pakt vervolgens door. Blokkade tussen de vier delen geeft een gevoel van 'niet gewenst zijn, niet thuis voelen op deze aarde, niet op aarde willen zijn'.

Lees het hele bericht >
Aarden is goed voor.... - maandag 23 mei 2016

Aarden/gronden is goed voor alle leeftijden. Onze stuit-basis-wortel-chakra speelt een grote rol bij het veilig, geliefd en geaard voelen op deze aarde.Wij gaan steeds meer 'in het hoofd zitten'. We denken, peinzen en piekeren ons suf. Onze natuurlijke aarding verzwakt, we worden topzwaar in ons hoofd en de rest van ons lichaam hangt erbij. Daarom is bewust aarden/gronden een eerste vereiste om in je eigen kracht te blijven.
Op energie gebied (energetisch) zorgt het aarden (het gronden) dat je meer in balans bent, krachtiger en steviger met beide voeten op de aarde staat. Je bent een boksbal voor alle prikkels als je niet geaard bent. Je raakt snel uit het lood.

Lees het hele bericht >
Aarden & div.soorten - zondag 15 mei 2016

Er zijn verschillende manieren van aarden/gronden. Probeer de verschillende uit en kies die bij jou past en voor jou het meest effectief is.
Zitten of staan met beide voeten op de grond is voor een beginneling gemakkelijker om te aarden. Kun je visualiseren, doe je de oefening liggend op bed voordat je er uitstapt. In de ochtend vind ik aarden in bed aangenamer.
Meestal is 1x aarden/gronden genoeg. Ik doe een extra gronding als ik in meditatie ga of als ik energetisch werk doe. De toevoer van de Universele energie is op z'n krachtigst als het aarden wordt geactiveerd. Afvoer van vervuilde energie wordt door de aarde geneutraliseerd.

Verschillende manieren van aarden/gronden
Stampen/springen
Met vlakke voeten (geen hakken) een paar keer goed stampen en springen. Met blote voeten in het zand of in het gras en in de natuur is heerlijk. Toegevoegd voordeel bij het springen is een goede doorbloeding en extra zuurstof voor je bloedcellen. Goed voor de spijsvertering en het werkt verjongend.
Dansen..........


Lees het hele bericht >